Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: Piektā daļa Latvijas iedzīvotāju ar sev tuvajiem gribētu kontaktēties vairāk

© Pixabay

Piektā daļa jeb 22% Latvijas iedzīvotāju ar draugiem, radiem, kolēģiem vai domubiedriem noteikti gribētu kontaktēties vairāk, bet vēl 44% drīzāk gribētu aktivizēt savstarpējo komunikāciju, liecina "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.

Vēlmi vairāk kontaktēties ar draugiem, radiem, kolēģiem vai domubiedriem biežāk pauduši iedzīvotāji vecumā no 18-29 gadiem - 29% no viņiem snieguši šādu atbildi. Nedaudz mazāk - 23% šādās domās ir iedzīvotāji vecumā no 30-39 gadiem un gados vecākie no 60-74 gadiem - 21%, bet vismazāk to ir vecumā no 40-59 gadiem - tikai 19%.

Visvairāk to, kuri vēlētos vairāk kontaktēties, dzīvo Vidzemē un Pierīgā - aptuveni ceturtā daļa, bet vismazāk - Zemgalē, kurš šādu atbildi atzīmēja tikai 18%.

Drīzāk nē par iespēju vairāk kontaktēties ar draugiem, radiem, kolēģiem vai domubiedriem izteikuši 18% respondentu, lielākā daļa - 23% no viņiem - ir vecumā no 30-39 gadiem, vismazāk no 18-29 gadiem - tikai 14%.

Uz jautājumu, "vai jūs vēlētos vairāk kontaktēties ar draugiem, radiem, kolēģiem vai domubiedriem, pilnībā noliedzošu atbildi snieguši tikai 4% Latvijas iedzīvotāju. Vēl 12% no respondentiem bijis grūti pateikt.

Iedzīvotāju aptauju "Mēness aptieka" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2023.gadā, visā Latvijā aptaujājot 1001 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.