Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Svētdien vairākas stundas nedarbojās stacionārie fotoradari

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Svētdien, 30.jūlijā, tehnisku iemeslu dēļ bija īslaicīgs pārtraukums visu stacionāro fotoradaru darbībā, aģentūra LETA noskaidroja Ceļu satiksmes drošība direkcijā (CSDD).

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters skaidroja, ka dažu stundu darbības pārtraukums bija visiem stacionārajiem fotoradariem, bet šobrīd fotoradari darbojas.

"Ņemot vērā ka "Sensys Gatso Group" ir mainījuši apkalpošanas jeb servisa modeli, kas ietver arī fotoradaru licencēšanas jautājumus, CSDD šobrīd sadarbojas tieši ar fotoradaru ražotāju, lai nodrošinātu stabilu fotoradaru pieejamību," norādīja CSDD.

Jau ziņots, ka pērn augusta beigās CSDD noslēdza līgumu par stacionāro radaru licenču iegādi ar SIA "Burde B.V." par 139 000 eiro. Līguma priekšmets bija "Sensys Gatso Group" ražoto transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu "Gatso RT4" darbības nodrošināšanai nepieciešamo ātruma kontroles licenču 238 joslām iegāde.

Līguma darbības termiņš bija šā gada 29.jūlijs.

Kopumā Latvijā darbojas apmēram 100 stacionāro fotoradaru.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.