Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Pēcpusdienas autobusu reiss maršrutā Daugavpils-Krāslava turpmāk kursēs katru dienu

© Kaspars Krafts/f64

Reģionālās nozīmes maršrutā nr.7543 Daugavpils-Krāslava reiss plkst.16.40 no Daugavpils autoostas turpmāk būs katru dienu, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcija (ATD) pārstāvji.

Līdz šim autobuss gāja tikai piektdienās, sestdienās, svētdienās.

Vienlaikus ATD norāda, ka mazā pieprasījuma dēļ slēgts reiss plkst.16.55 no Daugavpils autoostas, kurš iepriekš kursēja no pirmdienas līdz ceturtdienai.

Kā norāda ATD, autobusu reisi ir saskaņoti ar vilciena Rīga-Daugavpils reisiem, dodot iespēju Krāslavas iedzīvotājiem izmantot arī apvienotās vilciena-autobusa biļetes.

Vienlaikus veiktas izmaiņas arī reģionālās nozīmes maršruta nr.7493 Rīga-Ilūkste-Daugavpils divos reisos, kas tiek izpildīti piektdienās un svētdienās. Reisos plkst.17.15 no Rīgas un plkst.10.30 no Daugavpils iekļauta pietura Svente.

ATD atzīmē, ka tādējādi maršruta posmā starp Ilūksti un Daugavpili dzīvojošie, bet Rīgā studējošie un strādājošajiem pasažieri varēs ērtāk aizbraukt uz galvaspilsētu.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos nodrošina SIA "Daugavpils autobusu parks". Izmaiņas saskaņotas ar Latgales plānošanas reģionu.

ATD skaidro, ka izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes doto uzdevumu veikt nerentablo maršrutu, reisu detalizētu lietderības novērtējumu.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.