Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Liepājas autobusu parks" septembrī nav izpildījis vairāk nekā 80 reisus; ATD lems par soda piemērošanu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Autotransporta direkcija (ATD) šonedēļ plāno lemt par soda piemērošanu pasažieru pārvadātājam ar autobusiem AS "Liepājas autobusu parks" par septembrī neizpildītajiem reisiem, vēsta ATD pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka maršrutu tīkla daļās "Liepāja" un "Pierīga" septembrī nav izpildīti vairāk nekā 50 reisu, savukārt maršruta tīkla daļā "Ogre, Aizkraukle" - vairāk nekā 30 reisu.

Atbilstoši līguma nosacījumiem par reisu neizpildi maršruta tīkla daļās "Liepāja" un "Pierīga" var tikt piemērots sods 500 eiro apmērā, savukārt par reisu neizpildi maršruta tīkla daļā "Ogre, Aizkraukle" - 210 eiro apmērā, informēja Zaķis.

Jau ziņots, ka "Liepājas autobusu parks" augustā maršruta tīkla daļā "Pierīga" neizpildīja virkni reisu, tostarp lielākā daļa atcelto reisu bija Ķekavas virzienā.

Zaķis iepriekš skaidroja, ka maršruta tīkla daļu "Pierīga" apkalpo pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst "Liepājas autobusu parks", SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka". Atbilstoši noslēgtajam līgumam apvienības visi trīs dalībnieki ir pilnā mērā atbildīgi par reisu izpildi attiecīgajā maršrutu tīklā. Atbilstoši līguma nosacījumiem ATD nolēma nemaksāt apvienībai par reisiem, kuri nav izpildīti, kā arī piemēroja maksimālo līgumsodu 500 eiro apmērā par neizpildītajiem reisiem.

Tāpat vēstīts, ka "Liepājas autobusu parka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.