Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Uz vairākiem autoceļiem samazināts atļautais braukšanas ārums

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No šodienas, 11. oktobra, visā valsts ceļu tīklā, izņemot Siguldas šoseju jeb Vidzemes šosejas posmu no Rīgas līdz Siguldai, maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Siguldai, kur darbojas adaptīvā satiksmes vadība ar mainīgas informācijas ceļazīmēm, no 16. oktobra tiks atcelts maksimālais atļautais braukšanas ātrums 110 km/h, bet ļoti labos braukšanas apstākļos maksimālais braukšanas ātrums tur būs 100 km/h arī ziemas sezonā.

Metroloģiskajiem un braukšanas apstākļiem pasliktinoties, atļauto ātrumu tur samazinās līdz 90, 80 vai 70 km/h. Jāņem vērā, ka ziemas periodā braukšanas un metroloģiskie apstākļi var manīties vairākas reizes dienā, tostarp strauji, tādēļ autovadītājiem jāpievērš uzmanība mainīgas informācijas ceļa zīmju norādījumiem un jāievēro tos.

Šonedēļ arī plānots atklāt satiksmei jaunizbūvēto Ķekavas apvedceļu, tur posmā no Krogsila līdz Rīgas apvedceļam (Salaspils-Babīte, A5) (11.- 19. km) maksimālais atļautais braukšanas ātrums būs 120 km/h, līdz iestāsies ziemas sezonai raksturīgi apstākļi. Posmā no Rīgas robežas līdz Krogsilam (7,8.-11. km) un no Rīgas apvedceļa (A5) līdz Ķekavas apvedceļa trases beigām atļautais ātrums būs līdz 90 km/h. Par šo ceļu plašāka informācija sekos.

Paaugstinātais maksimālais ātrums vasarā bija šādos ceļu posmos:

  • uz valsts galvenā autoceļa A1 Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) Saulkrastu apvedceļā no 21,40. km līdz 40,25. km;
  • uz valsts galvenā autoceļa A6 Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Pāternieki) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei (19,65.-28,30. km);
  • uz Jūrmalas šosejas jeb valsts galvenā autoceļa Rīga-Ventspils (A10) posmā no Rīgas līdz Jūrmalai (13,60.-18,80. km);
  • uz valsts reģionālā autoceļa P80 Tīnūži - Koknese posmā no km 5,20 - 60,35.

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem, aicinām autovadītājus ņemt vērā, ka rītos un vakaros kļūst tumšāks, kā arī redzamību var pasliktināt nokrišņi un migla. Lietus un kritušo lapu dēļ ceļi var kļūt slideni, rudens vēja brāzmu laikā uz ceļiem var būt nolauzti koki vai to zari. Aicinām autovadītājus izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt piesardzīgiem uz ceļa.