Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Bez ilūzijām! Cik maksā vakariņas Latvijas pirmās "Michelin" zvaigznes restorānā?

© Dmitrijs Suļžics/MN

21. novembrī Latvija beidzot tika pie pirmās "Michelin" zvaignes - restorāns "Max Cekot Kitchen" ieies vēturē kā pirmais restorāns, kas saņēmis starptautisko gardēžu atzinību.

Restorāns "Max Cekot Kitchen" plašai publikai nav pazīstams un arī tā atrašanās vieta ar izsmalcinātību nelepojas. To var atrast tikai zinātājs - kaut arī dzīvoju pāris mājas tālāk, pat nenojautu, ka kaimiņos ir izveidots kaut kas tik ekskluzīvs. Pārdaugavā, Jelgavas ielā 40, bijušajā kokapstrādes rūpnīcas ēkā, kur blakus atrodas ražošanas ēkas, riepu serviss un trolejbusu parks, omulīgi iekrārtojies viens no dārgākajiem restorāniem valstī, kas kalpo kā ēdiena baudījuma vieta izsmalcinātas ēdienkartes cienītājiem..

Ieskatoties restorāna ēdienkartē, top skaidrs, ka vidējim latvietim tas nav pa kabatai. Paviršs aprēķins liecina, ka vakariņas divatā izmaksās nepilnu tūkstoti eiro, bet īpašāku vēlmju gadījumā, ja kaut ko saprotat no vīniem un vēlaties tos izbaudīt, jāmaksā būs krietni pāri tūkstotim eiro.

Restorāna mājas lapā rakstīts, ka tās nav ne vakariņas ne pusdienas, bet gan degustācijas ēdienkarte, kurā paredzēti desmit dažādi ēdieni. Par 10 kārtu maltīti jāmaksā 150 eiro. Vīnziņa ieteiktie vīni pie šīs maltītes izmaksās vēl 150 eiro, bet, ja vēlaties Premium klases vīnus, tad jāšķiras no 320 eiro. Papildus tam bezalkoholiskie dzērieni maksās vēl 105 eiro.

Jāpiebilst, ka ēdienkartē neatspoguļojas maltītes sastāvdaļas - tā teikt: ko dod, to ēd!