Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Polijas autopārvadātāju īstenotā Ukrainas ekonomikas blokāde ir būtiski ietekmējusi Latvijas pārtikas nozares darbību

© Dmitrijs Suļžics/MN

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) apņēmies vērsties gan pie Eiropas Savienības atbildīgā komisāra, gan Polijas lauksaimniecības ministra ar lūgumu risināt rindu problēmu uz Ukrainas un Polijas robežas.

Lūgts komentēt Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) pozīciju šajā jautājumā, Krauze šodien pēc koalīcijas sanāksmes pastāstīja, ka tikšanās laikā ar LPUF informējis par šo gaidāmo rīcību.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) norādīja, ka šajā jautājumā pie risinājuma rašanas savā līmenī strādā arī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Kā ziņots, LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure aģentūru LETA informēja, situācija uz Ukrainas un Polijas robežas Latvijas pārtikas nozarei var radīt vismaz 30 miljonu eiro zaudējumus eksporta apgrozījumā.

Viņa skaidro, ka Polijas autopārvadātāju īstenotā Ukrainas ekonomikas blokāde ir būtiski ietekmējusi Latvijas pārtikas nozares darbību. Ja situācija netiks atrisināta, Latvijas pārtikas nozare 30 miljonus eiro varētu zaudēt jau mēneša laikā.

"Daudzas transporta vienības ir paralizētas, stāvot uz robežas Polijā un Ukrainā, ietekmējot arī citu eksporta līgumu izpildi," norāda Šure.

Jau ziņots, ka Polijas autopārvadātāji ir uzsākuši protesta akciju, bloķējot kravas transporta kustību vairākos robežpunktos ar Ukrainu.