Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

LELB vadība mudina draudžu mācītājus nepieļaut partnerattiecību ieviešanu Latvijā

© pexels.com

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) vadība mudina draudžu mācītājus aģitēt parakstīties par referendumu pret partnerattiecību regulējumu, izriet no paziņojuma baznīcas mājaslapā.

LELB Bīskapu kolēģija izplatījusi aicinājumu draudžu mācītājiem un locekļiem, vēršot uzmanību uz parakstu vākšanu par referenduma rīkošanu, kas nepieļautu partnerattiecību ieviešanu Latvijā.

Baznīcā apgalvo, ka kristīga laulība ir ļoti būtiska "sabiedrības veselības veidotāja" ilgtermiņā, turklāt nevarot būt labāka attiecību institūta kā tas, ko iedibinājis Dievs.

"Mēs uzskatām, ka partnerattiecību institūta ieviešana mūsu valstī izkropļotu Dieva iestādītas laulības izpratni un pavērs ceļu uz tālākiem soļiem, kas ir pretrunā ar kristīgām ģimeniskām vērtībām, norāda LELB vadība, piebilstot, ka politiķi ir paveikuši savu, bet tagad ir pilsoņu kārta nepieļaut šāda regulējuma ieviešanu.

LELB Bīskapu kolēģija arī aicina draudžu mācītājus un locekļus būt atsaucīgiem un aktīviem, "lai mūsu ļaudis ir aktīvi un dodas parakstīties, lai iestātos par vērtībām".

Baznīcas vadība atgādina, ka Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji novembra sākumā aicināja Saeimu noraidīt partnerības likumprojektu pakotni, kas paredz, ka Latvijā tiks ieviests jauns tiesību institūts - partnerība, tostarp viena dzimuma pāriem.

Kā ziņots, no 2024.gada vidus Latvijā paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

7.decembrī sākās parakstu vākšana referenduma ierosināšanai par partnerības institūta ieviešanu.

Savukārt Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks oficiāli apstiprinājis atļauju priesteriem svētīt viendzimuma pārus jaunā dokumentā, kurā skaidrotas radikālās izmaiņas Vatikāna nostājā, uzsverot, ka cilvēkus, kas tiecas pēc Dieva mīlestības un žēlastības, nevajadzētu pakļaut "izsmeļošai morālai analīzei", lai to saņemtu.