Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Suņus vairs nedrīkstēs turēt pie ķēdes

© Pixabay.com

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas cita starpā paredz krietni ierobežot iespējas suni turēt piesietu.

Par grozījumiem Saeimai vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

Likumā paredzēts noteikt, ka suni aizliegts turēt piesietu, izņemot mājas (istabas) dzīvnieku labturības un aizsardzības jomu regulējošos normatīvajos aktos minētus gadījumus.

Līdz ar to pēc būtības atbalstīti frakcijas "Progresīvie" iepriekšējā priekšsēdētāja Kaspara Briškena un iepriekšējā zemkopības ministra Didža Šmita (AS) atsevišķi iesniegtie priekšlikumi.

Tāpat likumā mainīta kārtība, kā pašvaldība regulē vietas un laiku, kur un kad publiskās vietās iedzīvotāji var atrasties ar suni. Līdzšinējais regulējums, kas paredz noteikt vietas, kur tas aizliegts, tiks aizstāts ar regulējumu par vietu noteikšanu, kur tas atļauts.

Tas nozīmē, ka norma tiks precizēta, nosakot, ka, lai suns neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus, pašvaldības noteiks, kurās attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas publiskajās vietās un kurā laikā atļauts vai nu atrasties ar suni, vai atrasties ar suni bez pavadas.

Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā paredz vēl vairākas citas apjomīgas izmaiņas.