Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Sākas pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai

© publicitātes foto

Latvijas Metālmūzikas gada balvas organizatori aicina Latvijas mūzikas grupas un izdevējus iesniegt 2023. gadā izdotus smagās mūzikas ierakstus žūrijas un klausītāju vērtējumam.

Latvijas Metālmūzikas gada balvai var pieteikt ierakstus albuma vai minialbuma jeb EP formātā. Tiek gaidīti jebkuri laika periodā no šā gada 1. janvārim līdz 31. decembrim iznākuši ieraksti - metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi. Pieteikumus varēs iesūtīt līdz 2024. gada 14. janvārim (ieskaitot) uz e-pastu latmetgadabalva@gmail.com.

Pieteikumā jānorāda grupas/izpildītāja nosaukums, ieraksta nosaukums, kā arī saite uz interneta vietni vai straumēšanas servisu, kur pieejama ieraksta digitālā versija. Uzvarētājus, līdzīgi kā iepriekš, noteiks žūrija un interneta balsojums. Interneta balsošanas sākumu plānots izziņot 22. janvārī. Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.

Jāatgādina, ka iepriekšējoreiz Latvijas Metālmūzikas gada balvas tika sadalītas par veikumu trīs gadu periodā un vienlaicīgi suminot labākos 2020., 2021. un 2022. gada ierakstus - sajukumu ierastajās gadskārtējās svinībās radīja kovids. Par 2022. gada labāko ierakstu tika kronēts grupas “Ryvendir” albums “The Loremaster”, par 2021. gada - “Deodium” garadarbs “Gaismogs”, bet kā 2020. gada izcilnieks tika atzīmēts šogad diemžēl izjukušās grupas “Māra” EP “Self-Destruct. Survive. Thrive!”.

Grūti prognozēt, cik ierakstu tiks iesniegts šogad, taču vismaz “lielajai balvai”, tas ir, Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons” apvienotajā roka un metālmūzikas kategorijā vērtēšanai iesniegti 20 albumi, no kuriem aptuveni puse ar grupu “Procession” priekšgalā varētu attiekties uz “metālu”, turklāt vēl virkne labu ierakstu “ZM” nav iesniegti, piemēram, “Deodium”, “Dehydrated Goat”, “Trauma Moralis” un “Terror Activator”.

Latvijas Metālmūzikas gada balvas pasniegšana notiks jau trīspadsmito reizi. Tās iniciatori ir apvienības “Zobens un Lemess” un mūzikas kluba “Melnā piektdiena” pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996. gada.