Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Piektdien pāri Latvijai virzīsies sniega mākoņi

© Ģirts Ozoliņš/MN

Agrā piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis, bet no rietumiem palielinās mākoņu daudzums un Kurzemē - galvenokārt reģiona dienvidos - brīžiem snieg, vietām snieg stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē tas ir stiprāks un brāzmās sasniedz 16 metrus sekundē. Nakts sākumā Ventspils ostā reģistrētas brāzmas līdz 20,6 metriem sekundē.

Sniega biezums Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās ir no diviem trim centimetriem Pāvilostā un Saldū līdz 24 centimetriem Alūksnē un Dagdā un 26 centimetriem Krāslavas novada Piedrujā.

Piektdien pāri Latvijai no rietumiem uz austrumiem virzīsies sniega mākoņi, kas daudzviet atnesīs īslaicīgu sniegu, vietām snigšana būs intensīva un kopā ar puteni, prognozē sinoptiķi.

Starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vējš galvenokārt mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi.

Rīgā dažbrīd gaidāms sniegs, pūtīs mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz 0..-1 grādam.

Laikapstākļus ietekmē ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 994-1000 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -5,1 grāda Alūksnē līdz +1,1 grādam Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.janvārī bija +25 grādi Maltā un Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -33 grādi Skandināvijas kalnos un Somijas ziemeļos.