Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ar turnīru lauzīs stereotipus par invaliditāti

© Kaspars Krafts / F64

Šodien "Rimi" Olimpiskajā centrā notiks turnīrs ar mērķi lauzt stereotipus par invaliditāti, aģentūru LETA informēja "Bērnu un jauniešu parasporta apvienība" (BJPSA).

Plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku - sportisti no BJPSA komandas un Žila Verna Rīgas Franču skolas, treneri un skolotāji, sporta federāciju pārstāvji, parasportisti, studenti no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), kā arī brīvprātīgie.

Turnīrā bērni sacentīsies basketbolā, galda tenisā, tenisā, loka šaušanā, bočē, galda hokejā, badmintonā un citos sporta veidos, kā arī izmēģināt BJPSA jauno aktivitāti - līnijdejas.

BJPSA norāda, ka šīs aktivitātes palīdz pārvarēt stereotipus un palielināt izpratni par dažādību sporta pasaulē. Aizvadītie treniņi bijusi vienreizēja, nenovērtējama pieredze visiem un nopietns solis ceļā uz bērnu un jauniešu ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā.

Tāpat BJPSA uzsver, ka socializācija ir viens no svarīgākajiem nodarbību aspektiem. Bērniem ar kustību traucējumiem viņu ierobežojumu dēļ ir mazāk iespēju socializēties, tāpēc ir svarīgi radīt viņiem iespēju komunicēt ar bērniem bez invaliditātes, lai gūtu tik nepieciešamo pieredzi attiecībā uz iekļaušanos sabiedrībā.

Apvienība arī piebilst, ka lielu artavu nodarbības devuši Žila Verna Rīgas Franču skolas pedagogi, jo īpaši sporta skolotājs Dāvids Gailītis.