Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

“Zelta mikrofons” aicina uz “zaļās modes” meistarklasi

© Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” rīkotāji 22. februārī aicina uz “tekstila augšupstrādes meistarklasi” (tā to piesaka paši tās organizatori), kas notiks sadarbībā ar “Bourzma” dizaineriem un organizāciju “Zaļā josta”, “turpinot pērn aizsākto ilgtspējīgas domāšanas virzienu”.

Meistarklase “Bourzma x Zelta Mikrofons” notiks Krišjāņa Barona ielā esošajā “Players club”, un tai atvēlēto četru stundu laikā interesenti var pievienoties sev izdevīgā mirklī, jo pasākums notiks brīvā gaisotnē. Ieeja bez maksas.

Augšupstrāde (no angļu valodas vārda “upcycling”) ir tekstilmateriāla pārvēršana vērtīgākā produktā, bieži tiek saukta arī par audumu pārstrādi, piemēram, jaunu apģērbu izgatavošana no atgriezumiem, veciem, lietotiem vai bojātiem tekstilizstrādājumiem. “Augšupstrāde ir process, kas pagarina esošo tekstila izstrādājumu dzīves ciklu, tā vietā, lai tie kļūtu par atkritumiem.” Skaidro organizatpri. Mākslinieku kolektīvs “Bourzma” jau iepriekš pārsteidzis ar radošu domāšanu, organizējot savas modes skates “Bourzma Boutique” un demonstrējot tajās gan ielas stila, gan apģērbus svētkiem, kas radīti no otrreizējiem materiāliem. Ja par mūziku, tad šajā jomā “Bourzma” ir labos draugos ar hiphopa skatuvi.

Šoreiz meistarklasē tiks radīti tērpi, ar kuriem apmeklētāji varēs apmeklēt “Zelta mikrofona” ceremoniju. Pasākumā dizaineru vadībā būs iespējas uzlabot savu apģērbu to pāršujot, apdrukājot un savā starpā savienojot, un interesenti aicināti līdzi ņemt savus apģērbus, kurus meistarklasē pārstrādāt citādākos veidolos.