Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Filma "Pastkarte no Romas" sasniedz rekordu

© Publicitātes foto

Režisores Elzas Gaujas spēlfilma "Pastkarte no Romas" kļūst par pēdējā laikā visplašāk izrādīto filmu visā Latvijā - mēneša laikā kopš pirmizrādes filma demonstrēta uz 200 lielajiem ekrāniem dažādās kinovietās visos novados.

Filmas izrādītāji no biedrības "Kinopunkts" un Latvijas Kinematogrāfistu savienības atzīst, ka tāda skatītāju interese neesot novērota kopš Viestura Kairiša vēsturiskās drāmas "Melānijas hronika" (2016).

Pieprasījumu pēc filmas vairojis arī fakts, ka filma nupat saņēmusi Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Divu pastnieku mīlestības stāsts "Pastkarte no Romas" ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās tapa kā mikrobudžeta filma, bet mēneša laikā kopš pirmizrādes sasniedzis gandrīz 20 tūkstošus skatītāju pie lielajiem ekrāniem, pamodinot jaunas izrādīšanas vietas dažādos Latvijas pagastos.

Lai gan kopš pirmizrādes pagājis jau vairāk nekā mēnesis, radošā komanda joprojām aktīvi iesaistās filmas Latvijas tūrē, apmeklējot seansus visos Latvijas novados, "Pastkarte no Romas" joprojām ir arī kinoteātru pastāvīgajā repertuārā - "Forum Cinemas", "Apollo Kino Plaza", "Apollo Kino Akropole" un "Apollo Kino Domina", "K.Suns", "Splendid Palace", "Kino Bize", "Cinamon Alfa", "Cinamon Balle", Cēsu kino, "Kino Lora" Siguldā, Valmieras "3D Cinema", Kuldīgas kinoteātrī, Talsu "Kino Auseklis" u. c.

Tuvākie īpašie seansi ar autoru piedalīšanos plānoti 17. februārī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" (biļetes gandrīz izpārdotas), 18. februārī Tukuma kultūras centrā, 24. februārī Kauguru kultūras centrā un cituviet. Filmas "Pastkarte no Romas" izplatīšanu Latvijā nodrošina "Riverbed Sales", Latvijas Kinematogrāfistu savienība un biedrība "Kino Punkts".

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā "Picture House" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju "Riverbed". Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece - Kabish, montāžas režisors - Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, producenti - Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.