Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Auto pie Cēsīm ietriecas kokā; bojā iet 20 gadus vecs jaunietis

© Ģirts Ozoliņš / F64

Piektdien Latvijā reģistrēti 148 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl 14 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Vakar ap plkst.12 Cēsu novada Liepā automašīnas “Audi” vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca kokā. Ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā automašīnas pasažieris, 2004. gadā dzimis jaunietis. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Piektdien septiņi cilvēki cietuši avārijās Rīgas reģionā, četri - Vidzemē, bet pa vienam - Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Pieci no cietušajiem bija gājēji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 11 vadītājus: sešus - Rīgas reģionā, trīs - Zemgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē. Rīgā aizturēti arī divi vadītāji, kuri bija lietojuši narkotiskās vielas. Desmit aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 176 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 46 autovadītāji, Vidzemē - 40, Latgalē un Kurzemē - pa 35, bet Zemgalē - 20 autovadītāji. Savukārt četri vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 550 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.