Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins vaino prezidentu nekorektumā

© Vladislavs Proškins/f64

Saistībā ar Cūku komiksu portāls Lsm.lv apkopojis Mākslinieku savienības pārstāvju, mediju uzrauga Andas Rožukalnes un karikatorista Gata Šļūkas domas.

Lsm.lv publikācijā attainotajā Latvijas Mākslinieku savienības vadītāja Igora Dobičina viedoklī saklausāms pārmetums valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam, kurš sociālos tīklos paudis savu viedokli: "Jokot var un vajag, bet svarīgs ir arī konteksts".

Igors Dobičins: "Es domāju, ka ne visai korekts ir arī prezidenta viedoklis, ka tie ir joki, jo māksla nav joki, tā ir mākslas valoda. Īsi un konkrēti, atbilstoši visām demokrātijas normām, te nav aicinājuma uz karu vai kaut kādām nekārtībām. Tagad tas jautājums ir tikai par karikatūras stilistiku. Tas, ka mūsu autori varbūt ir plašāk domājuši, nekā lasītājs un lasītāju tas uztrauc, tas ir labi, ka viņš tiek uztraukts un viņš sāk domāt, kas ir karš. Tas jau ir tas mākslas uzdevums; mākslas uzdevums nav dekorēt, jo karš jau nav nekāda izprieca, glītums un skatu priecējoša aina. Mums arī jābūt plašāk domājošiem un arī izteikties ne pēc viena kanona. Tā tikai bez tās cenzūras mēs tiksim arī vaļā no tās prokrieviskās domāšanas."