Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Tieslietu ministre brīdina: Skolotājus var sodīt, ja tie nerunā latviski

© Raitis Plauks/ F64 Photo Agency

“Šobrīd Valsts valodas centrs īpaši iesaistās Latgales skolu pārbaudē, jo, pārejot uz vienotu izglītības sistēmu, ir bijuši ziņojumi, ka ir skolotāji, kuri valsts valodu nelieto,” TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” skaidro tieslietu ministre (JV) Inese Lībiņa-Egnere.

Ministre atgādina, ka Latvijā valsts valoda ir latviešu valoda un saziņā ar valsts iestādēm latviešu valoda ir vienīgā valoda, kas ir jālieto. Tas ir likumā nostiprināts, un “tas ir mūsu katra pienākums, tai skaitā saziņā ar medijiem lietot tikai valsts valodu”.

“Daļa no Valsts valodas centra resursiem ir novirzīti šīm pārbaudēm, lai tik tiešām bērniem Latgalē tiktu nodrošināts, lai skolotāji pienācīgā līmenī sazinātos valsts valodā. Arī visos citos gadījumos, ja ir pārkāpumi, lūdzam informēt, jo Valsts valodas centrs ir tā iestāde, kura var parbaudīt konkrēto lietu un arī sodīt,” uzsver tieslietu ministre (JV) Inese Lībiņa-Egnere.

Raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” katru darbdienas rītu plkst. 9.30 viesojas prezidenti, ministri, nozaru speciālisti un apskatnieki, lai runātu par aktuālajiem notikumiem politikā un sabiedrībā.