Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis: Uzbrukums Okupācijas muzejam jāvērtē hibrīdkara kontekstā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Rihards Kozlovskis ES iekšlietu ministru sanāksmē uzbrukumu Okupācijas muzejam akcentēja kā noziegumu hibrīdkara kontekstā, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.

Pirmdien Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Briselē Kozlovskis dalībvalstu kolēģus informēja par pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu Okupācijas muzejam Rīgā un nozieguma īstenotāju operatīvo aizturēšanu un apcietināšanu.

Ministrs pārējo ES valstu kolēģiem uzsvēra, ka šis noziedzīgais nodarījums Latvijā tiek vērtēts kopsakarā ar hibrīdkara apstākļiem, kuros šobrīd dzīvojam.

Sarunā par drošības situāciju ES Baltijas valstu un Somijas iekšlietu ministri norādīja uz hibrīduzbrukumiem, kas tiek īstenoti ar Krievijas un Baltkrievijas tiešu iesaisti. Ministri akcentēja, ka uzbrukumi var izpausties ļoti dažādi un migrantu izmantošana mēģinājumiem nelegāli šķērsot valsts robežu ir tikai viens no hibrīdkara veidiem.

Šādi noziegumi ir nopietns apdraudējums nacionālajai drošībai un iekšlietu dienesti pret šādiem hibrīduzbrukumiem attiecas ļoti nopietni, tāpat arī tālākajā procesā šādi noziegumi tiks vērtēti ar visu likuma bardzību, sodu piespriežot atbilstošu nodarījumam, norādīja Kozlovskis.