Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Nolaist spermu ir svarīgi. Sorry"; LTV publisko sarakstes fragmentus strap pasniedzēju un studenti

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Pixabay.com

Raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākuši sarakstes fragmenti starp Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) pasniedzēju un studenti, vēsta LSM.

Te priekšstatam viena saruna pēc pusnakts.

Pasniedzējs: Man šķiet, ka nolaist spermu ir svarīgi. Sorry.

Studente: Kur tieši? Arī jautājums.

Pasniedzējs: Uz krūtīm.

Te vēl kāds sarakstes fragments starp to pašu pasniedzēju un studenti īsi pirms pusnakts. Studente atbild un sarunu turpina, jo zina, ka šie būs viņas pierādījumi.

Pasniedzējs: Cik jums ir bijuši?

Studente: Vīrieši?

Pasniedzējs: Jā.

Studente: Jūs domājiet nopietnas attiecības, sekss vai skūpsti?

Pasniedzējs: Sekss.

Studente: Nepateikšu precīzi. Bet vismaz 10 partneri bijuši.

Pasniedzējs: Jauki.

Studente: Kāpēc?

Pasniedzējs: Pieredzīte.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Šodien no amata atkāpās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas padomes priekšsēdētājas Helēna Demakova.

Viņa norādīja, ka atkāpjas no amata, jo viņai šis ir "emocionāli pārāk smags laiks". Tāpat Demakova nevēlas, lai ciestu viņas lekciju kvalitāte Latvijas Mākslas akadēmijā.

"To, vai visai padomei jāturpina darbs, ir lemjams padomei kopā. "WhatsApp" saziņā esmu informējusi pārējos padomes locekļus. Man ir ļoti žēl, ja esmu pievīlusi kultūras ministres un cietušo meiteņu uzticību," uzsvēra Demakova.

Kultūras ministre Agnese Logina (P) tviterī vēsta, ka par padomes tālāko darbu jālemj visai padomei kopā. Tāpat viņa pateicas Demakovai par ieguldīto darbu, risinot sarežģīto situāciju akadēmijā.