Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Muktupāvela brīdina: Anonīmie ziņojumi augstskolās var kļūt arī par izrēķināšanās instrumentu

© Flickr

"Studenti piedalās anonīmajās aptaujās, un tas ir instruments, jo studentiem faktiski nav cita veida, kā izteikt savu viedokli objektīvi," TV24 raidījumā "Dienas personība" skaidro Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela.

Rektore pastāsta, ka procedūra, kā studentiem ziņot par sev svarīgiem vai satraucošiem notikumiem, ir atrunāta, ka arī katrā augstskolā semestra beigās norit anonīmas aptaujas ne tikai par studiju kvalitāti, bet arī ar emocionālās drošības jautājumiem.
"Tādi anonīmi ziņojumi var kļūt arī par izrēķināšanās instrumentu attiecībā uz ļoti prasīgiem pasniedzējiem, arī tas ir jāsaprot. Bet ja viena un tāda paša rakstura pārkāpumi konstatēti vairākkārt attiecībā uz vienu un to pašu personu, tad ir jārīkojas," saka Muktupāvela, uzsverot, ka fakta konstatēšana nav vienkārša.
Ja students nejūt pārliecību, ka ir drošs doties pie augstskolas ētikas komisijas, rektore norāda, ka arī Latvijas studentu apvienība, kas ir ļoti aktīva gan sociālajā, gan akadēmiskajā vidē, aizstāv studējošo intereses.