Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Skandāls Jelgavas novada domē: Šodien tomēr netiks lemts par Lasmaņa atbrīvošanu no amata [papildināts]

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Jelgavas novada domes deputāti šodien tomēr vēl nelems par priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) atbrīvošanu no amata.

Šodienas domes sēdē Jelgavas novada deputāti ar deviņām balsīm par un piecām pret, četriem atturoties, noraidīja papildjautājuma par mēra Lasmaņa atbrīvošanu no amata iekļaušanu sēdes dienaskārtībā.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 34.pantam, domes sēdes darba kārtību var grozīt - izslēgt vai papildināt ar jauniem darba kārtības jautājumiem -, ja par to nobalso vismaz divas trešdaļas klātesošo domes deputātu. Līdz ar to par dienaskārtības papildināšanu būtu jābalso 12 deputātiem.

Kā jau vēstīts, domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola (LZS) vakar iesniegusi priekšlikumu šodienas domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata.

Pagājušās nedēļas nogalē septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesniedza pašvaldībā pieprasījumu par Lasmaņa atbrīvošanu no amata. Saskaņā ar Pašvaldības likumu šis jautājums būtu iekļaujams tuvākās domes sēdes darba kārtībā, kas izsludināta 27.martā.

Saņemot iesniegumu no kolēģiem par savu atbrīvošanu, domes priekšsēdētājs jautājumu nav iekļāvis kārtējā sēdē, nolemjot izsludināt citu sēdi - 3.aprīlī.

Pieprasījumu par Lasmaņa atbrīvošanu parakstījuši četri Latvijas Zemnieku savienības deputāti - domes priekšsēdētāja vietniece Vītola, Lolita Duge, Juris Lavenieks un Juris Razživins, un trīs no Latvijas Reģionu apvienības saraksta ievēlētie deputāti - Dainis Liepiņš, Vidmants Rinkuns un Dina Tauriņa.

Atsevišķi Jelgavas novada pašvaldības politiķi un amatpersonas prasa vērtēt domes priekšsēdētāja Lasmaņa rīcību, Budžeta komisijā līdztekus sēdes vadīšanai pievēršoties kādas sievietes kājām.

21.martā sociālajos tīklos nonācis video no komisijas 13.marta sēdes, kurā novada domes priekšsēdētājs Lasmanis piedalās attālināti un redzams, sēžot automašīnā vadītāja sēdeklī. Sēdei tuvojoties noslēgumam, noprotams, ka automašīnas aizmugurējā sēdeklī iesēžas vēl kāds un starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, kas kadrā vērojama ilgstošu laiku. Lasmanis pieskaras kājai un viņa roka "pievēršas" personai automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

Ar lūgumu vērtēt Lasmaņa rīcības ētiskumu pie deputātiem vērusies Jelgavas novada izpilddirektore Līga Lonerte, kuru Lasmanis savukārt tagad rosina atbrīvot no amata.