Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Atklātas jaunas detaļas par atkritumos atrastā zīdaiņa līķi; policija lūdz sabiedrības palīdzību

© Ģirts Ozoliņš/MN

Šā gada 7. martā Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Grobiņas pagastā, atkritumu poligona šķirošanas punktā, atrasts jaundzimušā – meitenes līķis. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas “Noziegumi pret personas veselību” un nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu jaundzimušā nāves iemeslu. Kriminālprocesā joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana un, veicot procesuālās darbības, ir pārbaudītas vairākas versijas, taču tās nav apstiprinājušās.

Turpinot šķetināt notikušo, Valsts policijai šajā gadījumā noderētu sabiedrības sniegtā informācija. Pastāv iespēja, ka iespējamā zīdaiņa māte nav stājusies grūtniecības uzskaitē, taču zināms, ka bērniņš iznēsāts pilnu grūtniecības laiku. Tāpat šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka meitenīte nākusi pasaulē šā gada februārī.

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par sievietēm, kuras bijušas gaidībās, taču kurām šobrīd aprūpē nav zīdainis. Jebkura informācija ir noderīga izmeklēšanai un tiks pārbaudīta. Anonimitāti garantējam. Iedzīvotājus aicinām informēt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai sūtot informāciju e-pastā kanc@kurzeme.vp.gov.lv

Iepriekš ziņojām, ka līķis uziets nevis pašā atkritumu poligonā, bet šķirošanas cehā, kur pāršķiro dalīti vāktos atkritumus. Vairāk lasiet šeit.