Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

LMT meklē darbinieku; alga 3000 eiro liela

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Izsludināts konkurss uz mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) padomes locekļa amatu, liecina kompānijas kapitāldaļu turētāja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") publiskotā informācija.

Padomes locekļa mēneša bruto atlīdzība paredzēta 3000 eiro.

Pretendenti aicināti pieteikties līdz 2024.gada 18.aprīlim.

Amata pretendentiem prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbības, tiesību zinātņu, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu LMT padomes locekļa pienākumus, kā arī pēdējo desmit gadu laikā vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vai arī vismaz triju gadu pieredze iestādes vadītāja vai tā vietnieka amatā valsts institūcijā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu LMT darbības jomās.

Amata kandidātiem nepieciešamas arī angļu valodas prasmes vismaz C1 līmenī, izpratne un zināšanas par kapitālsabiedrību darbību, uzraudzību, uzņēmumu un komandas vadību, iesaistīto pušu vadību, izpratne un zināšanas par korporatīvo pārvaldību un biznesa ētiku, izpratne par LMT darbības jomām, izpratne par inovāciju un pārmaiņu vadības jautājumiem, izpratne par finanšu jautājumiem un biznesa vadību, izpratne par investīciju projektu izvērtēšanu un investoru attiecību vadības jautājumiem, izpratne par uzņēmuma eksporta jautājumiem, izpratne par kapitālsabiedrības darbības stratēģijas izstrādi, īstenošanu un izpildes uzraudzību, līderības prasmes, prasmes prezentēt, argumentēt, pārliecināt, veidot konstruktīvu diskusiju, spējas definēt stratēģisko vīziju, izvirzīt mērķus un uzraudzīt to izpildi, motivācija ieņemt LMT padomes locekļa amatu, kā arī vēlamas vairāku svešvalodu prasmes.

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Kandidāti, kuri tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju ar stratēģisko redzējumu par nominācijas komisijas noteiktajām tēmām.

Atlases trešajai kārtai tiks piesaistīta personāla atlases kompānija kandidātu padziļinātai kompetenču izvērtēšanai, atsauksmju iegūšanai, reputācijas izskatīšanai, potenciālo interešu konflikta risku un normatīvos noteikto amatu savienošanas ierobežojumu izvērtēšanai.

Pēc "Firmas.lv" datiem, LMT padomes priekšsēdētājs ir Jāns Andrēass Kristiāns Ēkstrems, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Māris Dzelme, bet padomes locekļi ir Andis Bērziņš, Krists Avots, Klāss Juhans Ingemars Nīkanders, Pērs Stēfans Bakmanis un Stēvens Gordons Robsons.

Jau vēstīts, ka LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, palielinājās par 6,9%, sasniedzot 311,8 miljonus eiro.

Savukārt 2022.gadā LMT koncerna apgrozījums bija 290,872 miljoni eiro, bet grupas peļņa bija 31,867 miljoni eiro.

LMT kapitālā 49% pieder Zviedrijas "Telia Company" un tās meitaskompānijai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".