Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Tagad pieļaujam tādu pašu kļūdu, kādu ar čekas maisiem." Vēsturnieks par skandālu Mūzikas akadēmijā

© Ģirts Ozoliņš/MN

“Tā vide, kas ir mākslas augstskolās, ir savādāka nekā tur, kur tev māca astrofiziku vai informācijas tehnoloģijas, jo attiecību robežas starp studentiem un pasniedzējiem ir daudz mazākas,” TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” skaidro politologs, vēsturnieks un Vidzemes augstskolas vadošais pētnieks Gatis Krūmiņš, kurš arī pats ir absolvējis Mūzikas akadēmiju.

Komentējot uzmākšanās skandālu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), Krūmiņš uzsver, ka robežas ir noārdītas un "jautājums ir tā atbildība abās pusēs - gan studenta, gan arī pasniedzēja pusē, nu, uzturēt to līdzvērtīgi, nepārkāpt tās robežas”.
“Tas, kas mani tagad satrauc ar to visu, ka mēs tagad taisām tādu linča tiesu - ķeramies klāt un tagad kāpjamies atpakaļ vēsturē… Tagad mēs pieļaujam tādu pašu kļūdu, kā tas bija ar čekas maisiem. Mēs turējām to kaut kur paslēpti…Mums vajadzētu kaut kādu a la lustrāciju. Dot iespēju tiem cilvēkiem, ka viņi var atvainoties, viņi var izstāstīt! Viņi var teikt: jā, mēs esam sapratuši, mēs esam kļūdījušies, un tad mēs sākam dzīvi no citiem pamatiem,” savu redzējumu pauž politologs un vēsturnieks Krūmiņš.
“Nevis - ziņojiet, ziņojiet, tad mēs viņus tur tiesāsim! Nu mēģinām iziet civilizēti no tās situācijas,” uzskata politologs un vēsturnieks Krūmiņš.