Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

"Eiropa izmirst," Imants Bergs komentē iemeslus, kādēļ ārvalstu studentiem būtu jāpaliek Latvijā

© Flickr

"Ārvalstu studenti, tie ir jauni cilvēki, tie ir nodokļu maksātāji, jo demogrāfija ir nepielūdzama. Eiropa izmirst," TV24 raidījumā "Preses klubs " saka Biznesa augstskolas "Turība" valdes priekšsēdētājs Imants Bergs.

"Šobrīd Latvijā summāri ir aptuveni 10 000 ārvalstu studentu, kas ienes apmēram 300 miljonus eiro gadā, kas ietver gan studiju maksas, gan dzīvošanas izmaksas, kas ir daudz," pastāsta Bergs, komentējot statistikas datus, kas atklāj, ka aptuveni 20% no ārvalstu studentiem pēc studijām turpina dzīvi Latvijā.
"Turība" valdes priekšsēdētājs uzskata, ka studijas ir tikai instruments un svarīgi ir tas, ko studenti dara pēc studiju beigšanas. Un atbildot uz jautājumu, vai vecināt šādu cilvēku palikšanu Latvijā, Bergs uzsver, ka šiem cilvēkiem, jau pirms studiju uzsākšanas ir vismaz vidējā izglītība, viņi maksā par grādu, ko iegūst Latvijā, kā arī šie studenti ir vairākus gadus jau dzīvojuši Latvija, to iepazinuši. Ne tikai iemācījušies valodu, bet arī sākuši izprast, kas te notiek. "Šādu cilvēku pieturēšana ir ļoti būtiska," saka Bergs.