Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Mācītājs: Valsts, kas ir sašķelta iekšienē, nevar pastāvēt

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

"Šobrīd ir arī dažādi ideoloģiski virzieni, kas ir ļoti negatīvi un klaji pret tām vērtībām, ko kristīgā ticība ietver," TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" teica mācītājs Krists Kalniņš.

Runājot par baznīcas un politikas mijiedarbību Latvijā, Kalniņš atgādina, ka Atmodas laikā ievērotais un tagadējais arhibīskaps Jānis Vanags ir atstājis nospiedumu, viņa sprediķi esot gaidīti un tajos arī ieklausās.
"Bet šobrīd ir arī dažādi ideoloģiski virzieni, kas ir ļoti negatīvi un klaji pret tām vērtībām, ko kristīgā ticība ietver - ģimene, ģimenes definīciju, nesavtīgo mīlestību. Tas viss kaut kādā veidā šobrīd ir kā tāds liels rasols, un katrs izvēlas, kurā vietā viņš stāv un ko ar to dara," uzskata Kalniņš. Viņš arī atgādina - valsts, kas ir sašķelta iekšienē, nevar pastāvēt, ko arī Jēzus ir teicis Evaņģēlijā.
"Un tad ir jautājums - kas ir tās vienojošās vērtības, uz kurām mēs balstāmies? Kristīgā ticība piedāvā universālos principus, uz kā cilvēce var balstīties - mīlestība uz Dievu un mīlestība uz tuvāko," uzskata mācītājs.