Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Eiropas Jaunatnes nedēļā organizēs braucienu uz Igauniju

© Kaspars Krafts / F64

Eiropas Jaunatnes nedēļā, 19.aprīlī un 20.aprīlī, jaunieši var piedalīties starptautiskā pasākumā "Hop on the train of Europe", lai dotos braucienā ar vilcienu no Rīgas uz Igaunijas pilsētu Valgu, aģentūra LETA uzzināja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā (JSPA).

Pasākuma mērķis ir vairot jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā, iesaistoties savas nākotnes veidošanā reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī, skaidro tā rīkotāji. Pasākumā var piedalīties jaunieši vecumā no 16 līdz 30 gadiem.

Pirmā pasākuma "Hop on the train of Europe" daļa notiks piektdien, 19.aprīlī, no plkst.17.30 vilcienā Rīga-Valga. Atsevišķā vagonā 80 jauniešiem būs iespēja iesaistīties aktivitātēs par pilsonisko līdzdalību, EP vēlēšanām un jauniešu mobilitātes iespējām Eiropā. Pirmās dienas aktivitātes plānotas latviešu valodā.

Otrajā dienā, 20.aprīlī pasākumam pievienosies Igaunijas jaunieši, kuri ar vilcienu Valgā ieradīsies no Tartu. Robežpilsētās Valkā un Valgā dažādās norises vietās plānotas aktivitātes jauniešu līdzdalības veicināšanai, kuras organizēs gan jaunieši, gan jaunatnes organizācijas un profesionāli neformālās izglītības mācību vadītāji. Šajā dienā aktivitātes notiks angļu valodā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Jaunatnes nedēļā šogad uzmanību pievērsīs pilsoniskās līdzdalības veicināšanai.

Eiropas Jaunatnes nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, un Latvijā pasākumus koordinē JSPA. Eiropas Jaunatnes nedēļu svinīgi atklās 12.aprīlī Briselē.