Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Pagājušonedēļ par trešdaļu samazinājās elektrības cena

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 34% un bija 55,51 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās gandrīz visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Nedēļas elektroenerģijas cena Baltijas valstīs vienoti samazinājās par 34% un bija 55,51 eiro par MWh.

"Nord Pool" sistēmas cena pagājušajā nedēļā samazinājās par 1% un bija 54,47 eiro par MWh. Elektroenerģijas vidējā cena Polijā pagājušajā nedēļā bija 68,14 eiro par MWh, Vācijā - 60,72 eiro par MWh, bet Nīderlandē elektroenerģijas cena vidēji bija 61,37 eiro par MWh.

Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenu samazinājumu veicināja par 8% mazāks pieprasījums "Nord Pool" reģionā, ko ietekmēja garākas svētku brīvdienas un laika apstākļi, kas bija siltāki par normu. Lai arī Ziemeļvalstu atomelektrostaciju pieejamība pieauga par 7%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, izstrāde vēja stacijās Ziemeļvalstīs kritās par 23%, ierobežojot "Nord Pool" sistēmas cenas lejupslīdi.

Tikmēr Baltijas valstīs vēja izstrāde kāpa par 88%, kā arī saules un hidroelektrostacijās saražotais elektroenerģijas apmērs bija par 28% lielāks nekā nedēļu iepriekš. Tajā pašā laikā enerģijas plūsmas uz Baltiju saruka par 47%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.