Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā top filma iedvesmojoties no "stāstiem un dēkām par trakajiem deviņdesmitajiem"

© Kaspars Krafts / F64

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas studenti sākuši darbu pie diplomdarba īsfilmas "Limuzīns ķiršu krāsā", kas iecerēta kā asa sižeta komēdija par deviņdesmito gadu kriminālajām aprindām, aģentūru LETA informēja LKA.

Filma piedāvās komisku skatījumu uz sabiedrību un organizēto noziedzību, atklājot paradoksus un absurda situācijas. "Cilvēku daba nereti mēdz būt absurda. Īpaši brīžos, kad noteikumi šķietami nepastāv, atklājas cilvēka gandrīz dzīvnieciskā un vardarbīgā daba," uzsver filmas producente Rebeka Japiņa.

Filmas veidotāji iedvesmojušies no "stāstiem un dēkām par trakajiem deviņdesmitajiem", kā arī tādiem asa sižeta komēdijas žanra režisoriem kā Gajs Ričijs un Edgars Raits. Īsfilmu plānots pabeigt jūnijā, un šobrīd norit filmēšanas process.

Savu dalību filmā apstiprinājis bokseris Kristaps Zutis un vairāki Latvijas aktieri. Filmas radošo komandu veido režisors, scenārija autors, montāžas režisors Mārcis Pauls Pārups, operators, "Lielā Kristapa" nominants Arvis Belovs, producentes Rebeka Japiņa un Elizabete Bethere, scenārija līdzautors, režisora asistents Emīls Siliņš.