Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Siliņa aizņemtības dēļ atceļ komandējumu uz Vīni

© Kaspars Krafts / F64

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) aizņemtības dēļ atcēlusi rītdien, 12.aprīlī, plānoto komandējumu uz Vīni, aģentūru LETA informēja Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Līdz ar to tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) nepildīs Ministru prezidenta un ārlietu ministra pienākumus.

Siliņai bija paredzēts piedalīties Eiropadomes priekšsēdētāja Šarla Mišela organizētajās Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju darba vakariņās, kurās pārrunā nākamo ES Stratēģisko programmu un prioritāro politiku virzienus.

Jau ziņots, ka ar Siliņas rīkojumu 12.aprīlī un 13.aprīlī par Ministru prezidenta un ārlietu ministra pienākumu izpildītāju tika iecelta tieslietu ministre Lībiņa-Egnere. Vairāk šeit.

Šāds lēmums par valdības locekļu aizvietošanu tika pieņemts, jo Siliņa plānoja doties vizītē uz Austriju.

Siliņa no šodienas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, jo bijušais premjers Krišjānis Kariņš (JV) atkāpās no ārlietu ministra amata saistībā ar Ministru prezidenta amata laika privāto avioreisu skandālu.

Jau vairākus mēnešus publiskajā telpā aktuāls ir skandāls par Kariņa premjerēšanas laikā vadīto delegāciju komandējumos izmantotajiem privātajiem avioreisiem, kas daļā sabiedrības izpelnījušies kritiku. No 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai Kariņa un viņa darbinieku komandējumos privātajiem reisiem iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar Eiropas Savienības segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro. Vairāk šeit.