Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Andreja Upīša ielā Valmierā cietuši divi cilvēki

© Dmitrijs Suļžics / F64

Vakar plkst. 20.21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Andreja Upīša ielu Valmierā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 5 m2 platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba trīs cilvēkus, no kuriem divi tika izglābti ar glābšanas masku palīdzību pa kāpņu telpu, bet viens tika izglābts caur ēkas logiem, izmantojot izbīdāmās kāpnes. Vēl vienu cilvēku no degošā dzīvokļa izglāba kaimiņi, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem arī viens cilvēks bija cietis. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba divus suņus un kaķi. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 22.15 ugunsgrēks likvidēts.

Šorīt plkst. 4.56 tika saņemts izsaukums uz Ganību ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg klubkrēsls, siena un griesti kopumā 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 19 cilvēkus. Dzīvoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 6.19 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 28 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos.

Dūmu detektors ir neliela un nedārga visā Eiropā jau vairākus gadus plaši izmantota ierīce, kuras galvenais uzdevums ir brīdināt mājokļa iemītniekus par izveidojušos sadūmojumu, tādējādi sniedzot iespēju cilvēkiem izglābties. Uzstādiet savā mājoklī dūmu detektoru un izglābiet dzīvības!