Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Jaunu auto reģistrācija Latvijā gada pirmajā ceturksnī samazinājusies par 17%

© Reinis Hofmanis / F64

Latvijā janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājusies par 17,1%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada pirmajos trīs mēnešos fiksēts kritums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem janvārī-martā valstī reģistrēti 3918 jauni vieglie automobiļi.

Vēl kritums no ES valstīm gada pirmajos trīs mēnešos fiksēts Lietuvā (-3,6%), Luksemburgā (5%), Zviedrijā (-5,5%), Dānijā (-7,5%), Rumānijā (-10,1%), Somijā (-12%) un Igaunijā (-16,6%).

Tikmēr lielākais kāpums no visām valstīm, par kurām ACEA apkopo datus, bijis Bulgārijā (+46,8%), Horvātijā (+13,6%), Portugālē (+13,1%) un Polijā (+12,7%).

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija palielinājās par 4,4%, bet 31 ACEA aplūkotajā valstī bija kāpums 4,9% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.