Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Šovasar uz Liepāju atkal varēs aizlidot ar "airBaltic"; cik maksās šāds lidojums? [papildināts]

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā un augustā nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, liecina informācija "airBaltic" mājaslapā.

Paredzēts, ka lidojumi maršrutā Rīga-Liepāja notiks divas reizes nedēļā no 11.jūlija līdz 5.augustam.

Lidojumi no Rīgas uz Liepāju notiks ceturtdienās plkst.23.10 un svētdienās plkst.23.10. Savukārt lidojumi no Liepājas uz Rīgu notiks piektdienās plkst.5.45 un pirmdienās plkst.5.45.

Lidojuma ilgums būs 45 minūtes, bet lidojuma cena vienā virzienā būs no 38 eiro.

"airBaltic" aģentūru LETA informēja, ka speciālie "pop-up" lidojumi paredzēti no 11.jūlija līdz 22.jūlijam, kad notiks 2024.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā "Tet Rally Latvia", kā arī no 1.augusta līdz 5.augustam, kad notiks mūzikas festivāls "Summer Sound".

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka aviokompānija par lidojumu atsākšanu uz Liepāju diskutē jau kopš pandēmijas, jo ir novērojams pieprasījums, tādēļ patlaban "airBaltic" izmanto jauno "pop-up" lidojumu konceptu, lai nodrošinātu ceļošanu uz vasaras pasākumiem Liepājā.

Kā ziņots, ka "airBaltic" veiks arī "pop-up" lidojumus no Rīgas uz Ostravu, Čehijā, Latvijas vīriešu hokeja izlases spēļu laikā 2024.gada pasaules čempionātā hokejā.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,5 miljonus pasažieru, kas ir par 36% vairāk nekā 2022.gadā, un veica vairāk nekā 44 000 lidojumu, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.