Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Foto: Pabeidz izmeklēšanu krimināllietā par preču viltošanu, nodarot zīmoliem kaitējumu teju 400 000 eiro vērtībā

© Valsts policija

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgi izplatītām viltotām zīmolu precēm, nodarot zīmolu īpašniekiem teju 400 000 eiro zaudējumus, aģentūru LETA informēja policija.

Pagājušajā gadā policija konstatēja, ka vienā no sludinājumu portāliem ilgstoši un nelikumīgi tiek izplatīti dažādu zīmolu pulksteņi, saulesbrilles, apģērbs, somas un mobilo telefonu austiņas ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm. Saistībā ar notikušo 2023.gadā 3.aprīlī tika sākti divi kriminālprocesi.

Pagājušā gada 27.aprīlī Valsts policija aizturēja divas personas - 1986.gadā dzimušu vīrieti un 1964.gadā dzimušu sievieti, kuri tika ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Veicot vairākas kratīšanas aizturētajām personām piekritīgajās adresēs un transportlīdzekļos, tika atsavinātas aptuveni 300 dažādas preces ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm, naudas līdzekļi 47 391 eiro apmērā, kā arī četras stratēģiskas nozīmes ierīces bez iegādes un glabāšanas atbilstošiem dokumentiem.

Valsts policija

Nelikumīgi izplatot viltotas preču zīmes, aizdomās turētās personas nodarīja materiālus zaudējumus "Apple", "Samsung", "Louis Vuitton", "Tisson", "Rolex", "Cartier", "Versace", "Prada", "Dior", "Hermes", "Gucci", "Michael Kors", "Polo", "Chanel", "Burberry", "Balenciaga" un "Lamborghini" preču zīmju īpašniekiem 399 543 eiro apmērā.

18.aprīlī policija pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nosūtīja to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām - 1986.gadā dzimušu vīrieti un 1964.gadā dzimušu sievieti, kuri iepriekš nebija nonākuši policijas redzeslokā.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar aizliegtu uzņēmējdarbību, kas saistīta ar viltotu preču apriti un izplatīšanu, Valsts policija aicina ziņot, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.lv, vai arī iesniedzot tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Anonimitāte tiek garantēta!

Valsts policija

Valsts policija

Valsts policija