Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

"Sākas tas laiks, kad nervi uzvilkti." Valsts prezidents gatavs pasaules čempionātam hokejā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šodien Prāgā un Ostravā sākas 2024. gada pasaules čempionāts hokejā. Pirmajā čempionāta dienā tiks aizvadītas četras spēles, bet Latvijas valstsvienība laukumā dosies rīt, 11. maijā.

Rīt plkst. 17.20 Latvija tiksies ar Polijas komandu.

Jau nākamajā dienā notiks otrā spēle, kur Latvijai nāksies cīnīties pret Francijas komandu.

Hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā, tāpēc mūsu komandai šajā čempionātā jutīs līdzi daudzi, arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents šorīt savos sociālo mediju kontos dalījies ar savām emocijām par gaidāmo čempionātu.

"Šodien sākas tas laiks, kad nervi uzvilkti, balss pazudusi un emocijas pāri malām. Spēku, izturību un veiksmi mūsu hokeja komandai pasaules čempionātā!"

Pasaules čempionātā hokejā kopumā startē 16 valstu komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Katrā apakšgrupā ir astoņas valstsvienības, kas nozīmē, ka ikkatrai komandai garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvija atrodas B apakšgrupā un mērosies spēkiem ar ASV, Vācijas, Zviedrijas, Francijas, Kazahstānas, Slovākijas un Polijas izlasēm.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina Latvijas iedzīvotājus turēt īkšķus ne tikai par Latvijas vīriešu hokeja izlasi pasaules čempionātā, bet arī par Donu Eirovīzijā.

Intervijā TV24 raidījumam "Dienas personība" prezidents dalījās ar novērojumu, ka Dona iekļūšana Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ir radījusi cilvēkos pacilātības sajūtu, lai arī Latvijas iedzīvotāji bieži nenotic savu tautiešu izredzēm.

"Manuprāt, mums ir tāda ne pārāk laba īpašība, ka mēs dažreiz nenoticam, nedodam labos vārdus līdzi, nedodam ticību līdzi, ka viss izdosies. Bukmeikeri ir smagi kļūdījušies Dona gadījumā, pagājušajā gadā neviens negaidīja, ka mūsu hokejisti tiks pie bronzas. Ticēsim, atbalstīsim mūsējos!" aicināja prezidents.

Pēc viņa teiktā, jo stingrāks bez šaubu ēnas būs atbalsts gan hokejistiem, gan Donam, gan jebkuram citam cilvēkam kādā sfērā, ko viņš izvēlējies, jo lielāka iespēja, ka sekos arī panākumi.

Portāls nra.lv