Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis pieļauj Tukuma policijas iecirkņa vadības maiņu

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) ir uzdevis izvērtēt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa darbu un disciplīnu tajā, jo šī iecirkņa darbinieki pēdējā gada laikā jau vairākkārt nonākuši pretrunā ar likumu.

Jau ziņots, ka 17.martā Engures novadā, uz Tukuma-Jelgavas šosejas, Tukuma iecirknī strādājošs policists izraisīja divu automašīnu sadursmi, kā rezultātā cieta pieci cilvēki, no kuriem viens vēlāk slimnīcā miris. Turklāt policists atradies 2,4 promiļu alkohola reibumā.

Tāpat šajā iecirknī iepriekš strādājošie brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, kuri patlaban tiek tiesāti tā dēvētajā Jēkabpils traģēdijas lietā, regulāri pārkāpuši likumu un arī tiesas zālē neskopojas ar dažādiem atklājumiem par disciplīnas trūkumu Tukuma policijas iecirknī.

Kā šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" uzsvēra Kozlovskis, gada bilance par šo iecirkni ir ļoti slikta, un tas darot kaunu visai policijai.

"Šādi pārkāpumi nedrīkst atkārtoties," sacīja Kozlovskis. Viņš apliecināja, ka prasīs nopietnu Tukuma iecirkņa izvērtējumu. "Manuprāt, būs jāzaudē arī amati, ja kaut kas tāds atkārtosies," sacīja ministrs.

Pārbaudē ministrs uzdevis noskaidrot, kur ir patiesā problēma, ka Tukuma iecirkņa darbinieki regulāri nonāk pretrunā ar likumu. "Es to esmu paņēmis ļoti nopietni," apliecināja Kozlovskis, solot, ka pāris mēnešu laikā būs jau pārbaudes rezultāti un attiecīgi secinājumi. Ja iecirkņa vadība nespēj nodrošināt disciplīnu, tā būs jāmaina, pieļāva ministrs. Kozlovskis uzsvēra, ka šādus pārkāpumus nedrīkst atstāt bez ievērības, jo sabiedrība atkal var ciest ar kādu letālu gadījumu.