Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RTU notiek Atvērto durvju diena

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šodien, 8.aprīlī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks Atvērto durvju diena. Tās laikā skolēni varēs iepazīties ar RTU studiju programmu piedāvājumu un uzņemšanas nosacījumiem, doties ekskursijā pa fakultātēm, saņemt konsultācijas un atbildes uz jautājumiem par studiju un ārpusstudiju dzīvi RTU.

Atvērto durvju dienas informatīvie pasākumi 8.aprīlī sāksies plkst.10 RTU Dizaina centra ātrijā, Ķīpsalas ielā 6. Tur būs izvietoti RTU fakultāšu, Doktorantu studiju nodaļas, Uzņemšanas komisijas, RTU Inženierzinātņu vidusskolas un RTU Rīgas Biznesa skolas stendi, kuros konsultanti informēs interesentus par studiju iespējām un uzņemšanas nosacījumiem. RTU Kultūras centra un Sporta kluba pārstāvji stāstīs par daudzveidīgo kultūras kolektīvu un sporta aktivitāšu klāstu, bet Studentu viesnīcu daļa iepazīstinās ar RTU kopmītņu piedāvājumu. Par to, kā izvēlēties savu nākotnes profesiju, praktiskā nodarbībā stāstīts RTU karjeras konsultante.

Programmā iekļautas arī lekcijas, kurās RTU pārstāvji sniegs ieteikumus, kā sagatavoties un veiksmīgi nokārtot centralizētos eksāmenus fizikā, ķīmijā un matemātikā, kā arī informēs par uzņemšanas nosacījumiem un kārtību, kādā notiek pieteikšanās studijām. Topošajiem reflektantiem būs iespēja doties ekskursijā pa RTU Dizaina fabriku, kā arī viesoties zīmēšanas sagatavošanas kursu norises vietā.

Uz Atvērto durvju dienu aicināti ne tikai skolēni, bet arī tie, kas vēlas celt savu kvalifikāciju un interesējas par studijām, kuras varētu apvienot ar darbu, jo būs iespēja saņemt detalizētu informāciju par nepilna laika klātienes un nepilna laika neklātienes studiju programmām. Savukārt Doktorantu studiju daļas pārstāvji pastāstīs par 20 doktora studiju programmām, kuras īsteno RTU.

Atvērto durvju dienas otrajā daļā, kas sāksies plkst.11.30, interesenti varēs doties ekskursijā uz fakultātēm. Katra fakultāte būs sagatavojusi īpašu pasākumu programmu, ļaujot iepazīt studiju dzīves daudzveidīgos aspektus.

Topošie RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni un viņu vecāki plkst.11 un plkst. 13 aicināti apmeklēt skolu, kas atrodas Kronvalda bulv. 1. Interesenti varēs satikt skolas pedagogus, skolēnus, izstaigāt skolas telpas, aplūkot moderno mācību aprīkojumu, piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī iepazīties ar daudzveidīgajām iespējām, kuras tiek piedāvātas skolēniem.