Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Nākamnedēļ sāksies profesionālās meistarības konkurss SkillsLatvia 2017

© F64

No 20. - 22. aprīlim Ķīpsalas izstāžu centrā ar moto “Uzvar darītājs!” Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) organizē pirmo nacionālo jauno profesionāļu meistarības konkursu SkillsLatvia 2017. 96 konkursa dalībnieki no 30 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm 16 profesijās sacentīsies par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills.

Konkurss ne tikai izceļ labākos profesionālo izglītības iestāžu audzēkņus un viņu prasmju kvalitāti, bet ir arī unikāla iespēja plašākai sabiedrībai pārliecināties, cik mūsdienīga, kvalitatīva un aizraujoša ir profesionālā izglītība Latvijā.

“Esmu gandarīta, ka šogad pirmo reizi Latvijā organizējam konkursu SkillsLatvia, kam pasaules līmenī ir jau 60 gadus ilgas tradīcijas un kas aktualizē prasmju un izcilības nozīmi darba tirgū. SkillsLatvia 2017 ir gan profesionālās izglītības attīstības katalizators, gan mēraukla vienlaicīgi. Tā ir platforma, kur satiekas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, viņu mācībspēki un darba devēji, demonstrējot profesionālās izglītības un nozaru ciešo sadarbību audzēkņu profesionālās konkurētspējas attīstībā. Konkursam ir būtiska loma profesionālās izglītības un amata prasmju vērtības celšanā,” akcentē VIAA direktore Dita Traidās.

Trīs dienās 96 konkursanti cīnīsies par medaļām, izpildot starptautisko profesionālās meistarības konkursu standartiem līdzvērtīgus uzdevumus kādā no 16 profesijām - datorsistēmu tehniķis, web lapu izstrādātājs, skatlogu noformētājs, grafiskais dizainers, apģērba dizainers, apģērba izgatavotājs, frizieris, pavārs, viesmīlis, mobilās robotikas tehniķis, flīzētājs, krāsotājs, sausās būves tehniķis, galdnieks, mēbeļu galdnieks, elektrisko instalāciju tehniķis.

Lai topošajiem darba darītājiem un speciālistiem palīdzētu izvēlēties savu nākotnes profesiju, bet, savukārt darba devējiem - atrast jaunus talantus, pasākums būs atvērts visiem interesentiem bez ieejas maksas.

Konkursa norises laikā ikvienam būs iespēja iepazīties ar 16 dažādām profesijām, piedalīties karjeras domnīcā, kā arī izmēģināt prasmes profesiju demonstrācijas stendos. Vairāk informācijas par konkursu SkillsLatvia 2017, tā dalībniekiem un pārstāvētām profesijām, kā arī pasākumu programma un apmeklētāju laiki pieejami VIAA mājaslapā sadaļā SkillsLatvia 2017, savukārt konkursa jaunākās aktualitātes SkillsLatvia lapā Facebook.