Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

IESKATIES: 7 ieteikumi vieglākam eksāmenu laikam

© Publicitātes foto

2.lapa

Kusties! Regulāras fiziskās aktivitātes atstās pozitīvu iespaidu gan uz fizisko, gan garīgo veselību, tās aizvirzīs domas prom no stresa, mazinās spriedzi, vairos prieku un uzlabos vispārējo pašsajūtu. Pierādīts, ka padsmit minūtes vidējas un augstas intensitātes vingrojumi mācību starplaikos uzlabo koncentrēšanās spējas, tāpēc ik pēc vienas stundas mācīšanās 10-15 minūtes jāvelta aktīviem vingrojumiem, piemēram, skrējienam uz vietas, dažādiem lēcieniem, izklupieniem.

Relaksējies! Pašmasāža likvidē spriedzi muskuļos, kā arī uzlabo asinsriti, kas savukārt uzlabos skābekļa piegādi smadzenēm. Līdz ar to prāts būs skaidrāks un koncentrēšanās - labāka. Masāža ir pavisam vienkārši veicama, to var veikt ar pirkstu galiem, plaukstām vai izmantojot masāžas bumbiņas. Novieto rokas uz saspringtā muskuļa, atrodi triger points jeb saspringtos punktus un rotējošām kustībām masē tos.

Atbrīvo plecu joslu! Tāpat kā pašmasāža, arī atbrīvojoši, stiepjoši vingrojumi plecu joslai mazinās saspringumu muskuļos, uzlabos tajos asins cirkulāciju un asinsriti smadzenēs. Muskuļu atslābināšana atbrīvo cilvēka prātu un ļauj koncentrēties, tādējādi samazinot nepatīkamo psiholoģisko spriedzi. Lai veiktu šos vienkāršos vingrojumus, jāapsēžas uz krēsla malas, lai mugura nebūtu atbalstīta.

  1. vingrojums. Abus plecus vienlaikus apļo 10 reizes uz priekšu, pēc tam 10 reizes atpakaļ.
  2. vingrojums. Liec rokas uz gurniem. Ieelpā abus plecus un elkoņus virzi atpakaļ, sajūtot, kā lāpstiņas tuvinās viena otrai. Izelpā plecus un elkoņus virzi uz priekšu, attālinot no lāpstiņām un nedaudz noapaļojot muguru. Vingrojumu izpildi 10 reizes.
  3. vingrojums. Iztaisno rokas un satvert kopā aiz muguras. Izelpas laikā virzi tās prom no ķermeņa, sajūtot iestiepumu krūšu muskulatūrā. Vingrojumu izpildi 10 reizes.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā