Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Lielākais topošo studentu pieteikumu skaita pieaugums LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātē

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Lielākais topošo studentu pieteikumu skaita pieaugums Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) novērots Informācijas tehnoloģiju fakultātē, kurā saņemti par 34% vairāk studējošo pieteikumi nekā pērn, aģentūru LETA informēja LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja pienākumu izpildītāja Lana Janmere.

Intereses kāpums ir arī par studiju programmām Vides un būvzinātņu fakultātē, kur saņemts par 24% vairāk pieteikumu, un Meža fakultātē, kur saņemts par 23% vairāk pieteikumu. Visās minētajās fakultātēs studētgribētājiem ir iespēja studēt starpdisciplinārās inženierzinātņu programmās, uzsver LLU.

Studiju līgumus ar universitāti pēc uzņemšanas konkursa beigām noslēdzis vairāk nekā tūkstotis topošo studentu, no tiem aptuveni 820 - pamatstudiju līmenī, bet 200 - augstākā līmeņa studijās. Kā apgalvoja Janmere, līgumu slēgšana turpinās, tāpēc sagaidāms, ka studējošo skaits rudenī būs krietni lielāks.

Ar reflektantu reģistrēšanos un studiju līgumu slēgšanu jūlija beigās noslēgusies pamatuzņemšana LLU, kas jaunajā studiju gadā tiks pārdēvēta par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti.

Noslēdzoties vienotajai uzņemšanai pamatstudijās, universitāte Jelgavā bija saņēmusi 904 pirmās prioritātes pieteikumus, bet kopumā LLU studiju programmas pieteikumos minētas 3611 reizes.

Pirmo prioritāšu pieteikumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo studiju gadu pieaudzis par nepilniem 7%, bet kopējais pieteikumu skaits ir pieaudzis par 18%. Augstākā līmeņa studijās universitāte bija saņēmusi 352 pieteikumus, kas ir aptuveni tikpat cik pērn.

Populārākās LLU studiju programmas jau vairākus gadus saglabājas nemainīgas. Pamatstudiju līmenī tās ir "Mežinženieris", kurā uz vienu valsts finansētu studiju vietu šogad pretendēja septiņi studētgribētāji, un "Veterinārmedicīna", kurā uz vienu valsts finansētu studiju vietu pretendēja četri studētgribētāji.

Augstākā līmeņa studijās visaugstāko interesi saglabā divas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē īstenotās programmas - "Projektu vadība", kurā uz vienu valsts finansētu studiju vietu pretendēja pieci topošie maģistranti, un "Uzņēmējdarbības vadība", kurā uz vienu valsts finansētu studiju vietu pretendēja četri topošie maģistranti.

Daļā studiju programmu vēl ir pieejamas brīvas studiju vietas, līdz ar to no 1.augusta LLU turpinās jauno studentu uzņemšanu atsevišķās studiju programmās. Pamatstudiju līmenī interesentiem vēl būs iespēja pretendēt uz valsts finansētu studiju vietu programmās "Lauksaimniecība", "Pārtikas produktu tehnoloģija", Pārtikas kvalitāte un inovācijas", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Lietišķā enerģētika", "Mašīnu projektēšana un ražošana", "Vide un ūdenssaimniecība" un "Zemes ierīcība un mērniecība".