Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RTU notiks rektora vēlēšanas

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien plkst.14.30 norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora vēlēšanas, informē RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

RTU padome rektora vēlēšanām piedāvā divus kandidātus - universitātes prorektoru Tāli Juhnu un RTU Rīgas Biznesa skolas direktoru Jāni Grēviņu.

Grēviņš ir RTU Rīgas Biznesa skolas direktors, kuru 2021.gadā Eiropas Komisija apstiprināja Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta direktoru padomē.

Savukārt Juhna ir RTU zinātņu prorektors, kurš nodrošina, attīsta un vada zinātnisko darbību RTU, kā arī organizē zinātnieku sagatavošanu doktora zinātniskā grāda iegūšanai RTU Senāta apstiprinātajās un akreditētajās studiju programmās.

RTU rektoru atbilstoši universitātes Satversmei ievēlēs Satversmes sapulce, kuru veido 200 RTU saimes ievēlēti darbinieki un studenti. Jaunais rektors ir jāievēlē ar 101 balsi.

RTU mērķis ir atrast spēcīgu rektoru, kura vadībā tiks sasniegti universitātes stratēģiskie mērķi - izcilība zinātnē, kvalitatīvas studijas, ilgtspējīga valorizācija jeb zinātnieku radīto produktu komercializācija, kā arī institucionālā ekselence un RTU starptautiskā konkurētspēja.

RTU padome jaunajam rektoram ir izvirzījusi vairākus uzdevumus - RTU ir jāiekļūst starptautisko reitingu 500 spēcīgāko universitāšu saimē, RTU nepieciešams turpināt attīstīt augstās tehnoloģijas un inovācijas, kā arī RTU ir jāpiesaista finansējums no zinātniskās darbības un sadarbības ar industriju.

Līdz šim augstskolas rektora amatā ilgus gadus strādājis Leonīds Ribickis.