Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šogad Latvijā slēgtas vai reorganizētas 52 izglītības iestādes

© Romāns KOKŠAROVS, MN

Šogad Latvijā likvidētas 28 izglītības iestādes, bet 24 - reorganizētas, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informācija.

21 izglītības iestāde, lielākoties bērnudārzi, pievienota citai izglītības iestādei. Savukārt izglītības pakāpi mainījušas 18 izglītības iestādes. Tās galvenokārt pārveidotas no vidusskolām par pamatskolām. Viena izglītības iestāde - Carnikavas pamatskola - pārveidota par vidusskolu, jo Pierīgas pašvaldībās ir vērojams iedzīvotāju skaita pieaugums.

Lēmumu par izglītības iestāžu dibināšanu, reorganizāciju vai slēgšanu pieņem pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājs. Par savu lēmumu pašvaldības informē IZM, iesniedzot dokumentus un lūdzot ministrijai šo lēmumu saskaņot.

Izskatot jautājumus par pašvaldības lēmuma saskaņošanu, IZM izvērtē izglītības iestādes darba kvalitāti, turpmākās izglītības pieejamību, transporta nodrošinājumu, izglītības iestāžu tīkla attīstību novadā. Vērā tiekot ņemts arī iesaistīto pušu - skolēnu, pedagogu, vecāku - viedoklis, apgalvo IZM.

Visvairāk lēmumu par izglītības iestāžu reorganizāciju vai slēgšanu pieņēmušas Madonas novada, Cēsu novada un Rēzeknes novada pašvaldības - katrā no pašvaldībām pieņemti pieci lēmumi. Četrus lēmumus pieņēmušas Daugavpils, Valmieras novada un Smiltenes novada pašvaldības, trīs - Preiļu novada un Ludzas novada pašvaldības, bet Alūksnes novada, Saldus novada, Talsu novada, Gulbenes novada, Jelgavas novada un Ogres novada pašvaldības pieņēmušas pa diviem lēmumiem katra. Dobeles novadā, Bauskas novadā, Ventspilī, Tukuma novadā, Limbažu novadā, Augšdaugavas novadā un Ādažu novadā šogad reorganizēta vai slēgta viena izglītības iestāde.

Šogad dibināta arī viena jauna izglītības iestāde - pirmsskolas izglītības iestāde "Liedags" Liepājas pašvaldībā.