Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šoferis "kunga prātā", bēgot no policijas, ietriecas betona sienā

© Rīgas pašvaldības policija/ facebook

8.aprīļa pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu Chrysler markas transportlīdzekli, kurš bija novietots stāvēšanai apstādījumos. Savukārt pie spēkrata stūres ievērots vīrietis manāmā reibumā. Aculiecinieks nekavējoties par redzēto ziņoja likumsargiem, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka norādītā automašīna vairs neatrodas apstādījumos. Tomēr, apsekojot tuvāko apkārtni, pamanīts meklētais transportlīdzeklis. Policisti ieslēdza gaismas un skaņas signālus, vienlaikus dodot norādījumus nekavējoties apstādināt spēkratu, taču vadītājs nolēma bēgt.

Bēgšanas laikā šoferis nenovaldīja automašīnas stūri un ietriecās dzelzsbetona sienā. Vīrietis pēc sadursmes atvēra durvis un metās bēgt kājām, taču ātri vien tika panākts un aizturēts.

Izsaukti Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuri vadītajam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā konstatēts, ka vadītājs ir 2,36 promiļu reibumā. Savukārt pārbaudot vīrieša datus, noskaidrots, ka viņam nav autovadītāja tiesības. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts policijas darbinieki.