Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Valsts svētkos draud uzspridzināt baznīcu Lielvārdē

© lielvarde.lv

Kā liecina portāla "ogrenet.lv" publicētā informācija, tad 4.maijā dramatiski notikumi risinājušies Lielvārdē.

Policija 4.maijā saņēma zvanu, ka Daugavas krastā esošajā Lielvārdes evanģēliski luteriskajā baznīcā ir ievietots spridzeklis. Uz Lielvārdi tika nosūtīta speciālo uzdevumu vienība "Omega". Sapieri dievnamā nekādus sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada, vēsta portāls.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Meikšāne informēja, 4.maijā saņemti vairāki telefona zvani, kuru laikā kāda persona izteikusi dažādus draudus.

F64

" Ogrenet.lv" informē, ka kamēr specvienība veica teritorijas norobežošanu un spridzekļa meklēšanu, policisti steigšus lūkoja notvert iespējamo vainīgo. Jaunietis tika aizturēts savās mājās. "Jautājot, kāpēc viņš tā rīkojies, puisis atbildēja, ka bija garlaicīgi, ka draugi nepievēršs uzmanību. Izdarīto viņš gan nožēlo," turpina I.Meikšāne.

Pirms spridzināšanas draudu paušanas jaunietis no šobrīd nenoskaidrotām vielām mēģinājis uzmeistarot spridzekli. "Par samaisīto ietaisi viņš bijis pārlieicnāts, ka tā ir sprāgstoša," saka I.Meikšāne. To gan pārbaudīt vairs neizdosies, jo jaunietis uzmeistaroto "spridzekli" iemeta Daugavā.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

AVOTS: ogrenet.lv