Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skolas direktore nesniedz plašākus komentārus par nežēlīgo bērnu kautiņu Ogrē

© F64

Ogresgala pamatskolas direktore Skaidrīte Butāne nevēlējās paust lietas apstākļus par incidentu, kurā tika smagi piekauts kāds 12 gadus vecs zēns.

Viņa apgalvoja, ka informācija, kas par šo atgadījumu parādījusies plašsaziņas līdzekļos, neatbilstot patiesībai, taču citu informāciju nesniedza.

Savukārt Ogres novada bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inga Andersone paskaidroja, ka bāriņtiesai nav informācijas par personām, kuras bijušas iesaistītas kautiņā, līdz ar to viņa nevar pateikt vai kautiņa dalībnieku ģimenes iepriekš ir bijušas nonākušas bāriņtiesas redzeslokā.

Pēc ziņu aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, incidents, kurā smagi piekauts 12 gadus vecs zēns, noticis Ogresgala pamatskolā.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirknī, piekautā zēna veselības stāvoklis ir stabils un viņa dzīvībai briesmas nedraud. Aizdomas par to, ka cietušajam varētu būt galvas pamatnes lūzums nav apstiprinājušās un jau vakar viņš no ārstniecības iestādes esot palaists mājās.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Kautiņš starp 12 un 13 gadus veciem skolēniem izcēlies 15.maijā pēc stundām skolas teritorijā. Tā gaitā vecākais skolēns smagi piekāva jaunāko.

No notikuma vietas cietušais tika nogādāts Ogres rajona slimnīcā un pēc ārstu padziļinātas apskates vēlāk ar operatīvo transportlīdzekli aizvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Noskaidrots, ka cietušais saņēmis spēcīgus sitienus galvas apvidū. Uz sejas palikušie apavu zoļu nospiedumi liecina, ka cietušā zēna galva ar kāju spiesta pret zemi.

Tāpat noskaidrots, ka vienaudzi smagi piekāvušajam puisim šis nav bijis pirmais disciplinārais pārkāpums.