Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policisti krīzes centrā izglābj mazu puisēnu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © facebook/ Rīgas pašvaldības policija

24.maijā neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju no kāda krīzes centra darbinieka par iestādē mītošu vīrieti, kurš, iespējams, ir alkohola reibumā ar gadu vecu puisēnu.

Policisti, ierodoties notikuma vietā, devās uz istabiņu, kurā apmeties tēvs ar zīdaini. Likumsargi aicināja vīrieti apģērbties un iznākt gaitenī, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,34 promiļu reibumā.

Iereibušais kungs atzinās, ka lietojis grādīgos dzērienus, taču uzstājīgi noliedza, ka būtu reibumā. Vīrietis pastāstīja, ka dēlu audzina viens, savukārt dēla māte aizbraukusi uz citu pilsētu un vairs nav atgriezusies atpakaļ pie ģimenes.

Ņemot vērā, ka vīrietis nebija spējīgs parūpēties par zīdaini, sastādīts lēmums par bērna nošķiršanu no ģimenes. Tāpat izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, lai pārbauda bērna veselības stāvokli. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka puisēnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Bērns atbilstoši vecuma grupai nogādāts specializētā krīzes centrā, kur nodots medmāsas aprūpē. Savukārt iereibušajam kungam lūgts pamest krīzes centru, kur aizliegta uzturēšanās alkohola reibumā. Vīrietis pameta iestādes telpas un devās pārnakšņot pie radiem.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.