Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kazahstānas pilsoni, kuru tur aizdomās par slepkavību Rīgā, apcietina

© F64

Tiesa otrdien piemērojusi apcietinājumu ārvalstniekam, kurš tiek turēts aizdomās par kādā Rīgas centra viesnīcā izdarītu sievietes slepkavību, pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Viņa norādīja, ka ārvalstnieks ir Kazahstānas pilsonis.

VP pārstāve skaidroja, ka tiesvedība pret šo vīrieti notiks Latvijā, taču Latvijai ir tiesības lūgt Kazahstānu, lai tās pilsonis sodu izcieš savā dzimtenē.

Jau vēstīts, ka informācija par noziegumu tika saņemta 8.aprīļa pēcpusdienā, plkst.16.59.

Notikumā vietā ieradās VP darbinieki, kuri konstatēja, ka viesnīcas numurā atrodas sieviete bez dzīvības pazīmēm. Sākotnējās līķa apskates laikā tika konstatēts, ka pret personu pielietota vardarbība - uz bojāgājušas kakla bija redzamas žņaugšanas pēdas.

Policija noskaidroja, ka noziegumu, šīs pašas dienas rītā, iespējams, izdarījis 1971.gadā dzimis ārvalstu pilsonis, kurš viesnīcā bija apmeties kopā ar bojāgājušo sievieti. Likumsargi ieguva informāciju, ka vīrietis ir devies prom no viesnīcas un grasās ar lidmašīnu pamest valsti. Lidostas "Rīga" iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona policistiem aizdomās turēto šajā pašā dienā lidostas teritorijā aizturēja.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta - par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Lai gan ekspertīzes rezultāti vēl nav saņemti, pašreizējā informācija liecina, ka bojāgājusī, visticamāk, ir 1976.gadā dzimusi ārvalstniece, aizdomās turētā dzīvesbiedre.