Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ogres dome nāk pretim krimināllietā aizdomās turētajam

© pixabay.com

2.lapa

Valsts policija oktobrī ziņoja, ka kriminālprocess ir par "Ogres Namsaimnieka" naudas izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu. Policija aizturēja 11 personas, no kurām trīs bija iestādes vadoša līmeņa darbinieki. "de facto" noskaidroja, ka šobrīd aizdomās turētā statuss kopumā ir četrām personām. Par krāpšanu un atmazgāšanu aizdomās tur "Ogres Namsaimnieka" Inženiertīklu pārvaldes vadītāju Vjačeslavu Paramonovu, kurš aizvien ir ilgstošā atvaļinājumā, vēl kādu darbinieku un vienu personu no malas. Savukārt Briedi tagad tur aizdomās par valsts amatpersonas bezdarbību, izraisot smagas sekas.

Briedis gan savu vainu joprojām pilnīgi noliedz: “Par procesu, kas ir ierosināts - ir ierosināts par darbiem, kas ir izdarīti. Tos darbus var jebkurš aiziet, apskatīties, viņi ir izdarīti. Katrā ziņā to, kas notiek kaut kad tālāk vai vēl kaut ko, uz mani absolūti tas neattiecas. Bet saistībā ar līgumiem noslēgtajiem par šo 91 tūkstoti - darbi ir izdarīti visi simtprocentīgi, un viņi ir redzami dabā.”

Brieža minētie darbi ir saistīti ar ūdensvada rekonstrukciju, par kuru pagājušā gada februārī "Ogres Namsaimnieks" rīkoja cenu aptauju. No trim piedāvājumiem uzvarēja SIA "2M Tech" - tikai nedēļu iepriekš kāda Mihaila Mihaiļičenko dibināts mazkapitāla uzņēmums ar vienu darbinieku. Piecus mēnešus vēlāk uzņēmums, kuru Valsts policija uzskata par fiktīvu, jau tika likvidēts. No "Ogres Namsaimnieka" ieskaitītā nauda tālāk aizceļoja uz vairākām citām firmām, piemēram, SIA "LatCom Būve", "BRL Serviss", "CCBR Service". Galu galā to skaidrā naudā vairākos piegājienos no bankomātiem izņēma dažas personas.

"de facto" zināms, ka lietā figurē ogrēnieša Armanda Lūša vārds. SIA "2M Tech" juridiskā adrese tika reģistrēta Lūsim piederošā dzīvoklī pašā Rīgas centrā. Turpat savu dzīvesvietu deklarēja "2M Tech" oficiālais dibinātājs un valdes loceklis Mihaiļičenko. Dzīvoklī, kurā atradās arī SIA "BRL Serviss" un tās īpašnieces, 72 gadus vecās Brigitas Lūses adrese, "de facto" gan sastapa vien remontstrādniekus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā