Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kārsavā iereibis autovadītājs centies piekukuļot likumsargus

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Pagājušajā sestdienā Valsts policijas (VP) Ludzas iecirkņa policisti patrulējot Kārsavas novadā, apturēja kādu aizdomīgu BMW markas transportlīdzekli. Veicot ierasto dokumentu pārbaudi, likumsargi bija pamanījuši, ka automašīnas BMW vadītāja izelpā ir jūtama alkohola smaka. Policisti vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu un izradījās, ka viņš atrodas 1.74 promiļu stiprā alkohola reibumā, informēja VP.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas par automašīnas vadīšanu atrodoties alkohola reibuma stāvoklī, BMW vadītājs - 1995. gadā dzimis vīrietis, policijas darbiniekiem bija piedāvājis kukuli. Saistībā ar notikušo attiecībā pret viņu ir uzsākts kriminālprocess. Pašlaik vīrietim ir noformēts administratīva pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, ka arī draud kriminālatbildība par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekiem.

VP atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

VP aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.