Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Diviem policistiem par "acu pievēršanu" uz likumpārkāpumu piespriež vairāk nekā divus gadus ilgu cietumsodu

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Apelācijas instances tiesa diviem nu jau bijušajiem policistiem piespriedusi cietumsodus par acu pievēršanu cigarešu nelikumīgai tirdzniecībai Jelgavas tirgū apmaiņā pret kukuli.

Rīgas apgabaltiesa, apmierinot prokuratūras apelācijas protestu par Ekonomisko lietu tiesas sprieduma atcelšanu, kukuļņemšanā par vainīgām atzina divas bijušās Valsts policijas amatpersonas, uzzināja prokuratūrā.

Atbilstoši apsūdzībai policisti, izmantojot savu dienesta stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās pieņēma kukuli un tā piedāvājumu, proti, bijušie policijas darbinieki piekrita kāda vīrieša piedāvājumam reizi mēnesī saņemt 150 eiro par to, ka policija neaizturēs un nesodīs viņu par to, ka Jelgavas tirgū nelikumīgi tiek realizēti tabakas izstrādājumi.

Rīgas apgabaltiesa atzina apsūdzētos par vainīgiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piemēroja viņiem brīvības atņemšanas sodu - attiecīgi vienam no apsūdzētajiem uz diviem gadiem un astoņiem mēnešiem un otram apsūdzētajam uz diviem gadiem un pieciem mēnešiem.

Tāpat tiesa lēma aizliegt abiem apsūdzētajiem ieņemt amatus Valsts policijā uz četriem gadiem.

Minēto spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.